Doen wat we geloven

In het kort

Wat heb je nodig?

  • Minimaal een hbo-diploma maatschappelijk werk en dienstverlening, pedagogiek, sociaalpedagogische hulpverlening of vergelijkbaar. Daarnaast heb je bij voorkeur een post-hbo-diploma intensieve ambulante gezinsbehandeling of de bereidheid dit te behalen;
  • Enkele jaren ervaring met ambulant werken in gezinnen;
  • Relevante werkervaring met situaties waarin sprake is van ernstige multi-problematiek;
  • Een SKJ-registratie;
  • Een geldige V.O.G. met passend screeningsprofiel die niet ouder is dan twee maanden;
  • Je beschikt over een positieve christelijke levensovertuiging en kan de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven.

Wat ga je krijgen?

  • Een salaris conform cao Gehandicaptenzorg schaal 50, minimaal € 2.345,- tot maximaal € 3.505,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek, waarbij je wordt ingeschaald op basis van niveau en ervaring;
  • Een Individueel Keuzebudget;
  • Een fijne werkomgeving waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat;
  • Een uitdagende functie waar je als gezinscoach te maken krijgt met een complexe doelgroep, waardoor je enorm veel leert als professional.

"10" voor Toekomst

Gezinsbegeleiding aan huis

Gezinsbegeleiding aan huis
Bij ‘10’ voor Toekomst helpen we gezinnen die met meerdere ingewikkelde problemen te maken hebben. Door de integrale aanpak leren gezinnen omgaan met hun problemen. Als het kan, betrekken we het eigen netwerk van het gezin bij het hulpverleningsproces. Doel is een gezonde en veilige leefomgeving voor kinderen en ouders.

Het gezin heeft al andere hulpverlening gehad, maar zonder blijvend succes. Bij ons krijgt het gezin een eigen gezinscoach die één tot twee keer per week op bezoek komt en begeleidt op tien verschillende leefgebieden:

1. Huishoudelijke werkzaamheden
2. Kind- en zelfzorg
3. Educatie
4. Ontwikkeling van het kind
5. Netwerkversterking
6. Administratie en financiën
7. Opvoeding
8. Dag invulling
9. Psychische en/ of verslavingsproblemen
10. Zorgcoördinatie

Samen met het gezin neemt de gezinscoach stap voor stap de verschillende leefgebieden onder de loep en stelt doelen op. Als het nodig is, roepen we in overleg met het gezin de hulp in van anderen. Dit kan gaan om bijvoorbeeld schuldhulpverlening, verslavingszorg of GGZ. Wij zien steeds nieuwe kansen, maar pakken ook door als blijkt dat het niet lukt om een veilig thuis te bieden aan kinderen en/of ouders. Waar nodig kunnen kinderen specifiek begeleid worden door een ‘kindercoach’. We sluiten aan bij wat het gezin nodig heeft en als het nodig is, beginnen we gewoon opnieuw. Ook een tweede of derde keer. Het gezin is belangrijk, als fijne en veilige plek voor ouder(s) en kinderen. We kunnen helpen om weer vertrouwen in de toekomst te krijgen. Omdat we iedereen waardevol vinden en geloven in de eigen kracht van onze cliënten.

Gezinnen leren bij ons mee te doen in de samenleving. Ze ontwikkelen een duidelijk dagstructuur en leren problemen in het vervolg zelf te voorkomen of op te lossen. De focus ligt op werk en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpen wij re-integreren. Hierdoor wordt overlast, criminaliteit en huiselijk geweld verminderd.

Al onze collega’s zijn minimaal HBO opgeleid, met de specialisatie Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling. Allemaal SKJ geregistreerd.

Naast ons vaste aanbod van enthousiaste gezinscoaches hebben we binnen de afdeling ook meerdere specialisaties die we in een gezin kunnen inzetten. Zo hebben wij:

– Kindercoaching, dit richt zich specifiek op één van de kinderen;

– Video Home Training, waarbij gericht met ouders gekeken wordt naar successen binnen het gezin;

– Signs of Safety, waarbij met het gezin en het netwerk een veiligheidsplan wordt opgesteld;

– Theraplay, wat inzet op de hechting tussen ouders en kind(eren).

Locatie en bereikbaarheid

In deze functie als Gezinscoach ben je continu op pad, om de huisbezoeken uit te voeren bij de ouders en kinderen thuis.

Wel vinden er vergaderingen plaats met het team. Momenteel worden deze vanwege de huidige COVID-maatregelen online gehouden via teams. Normaliter vinden deze twee keer per week plaats op de Noordkaap. Voor de rest krijg je in de functie alle vrijheid om je administratie vanuit thuis of onze 42 andere vestigingen uit te voeren.


Klik op de afbeelding voor de routeomschrijving

Jouw functie

Als Gezinscoach…

sta jij letterlijk en figuurlijk naast de ouders. Jij zoekt als coach de samenwerking met de ouders en je motiveert ze op een positieve manier de vaak ernstige opvoedings- en gedragsproblemen aan te pakken. Zorgen dat de situatie voor de kinderen goed en veilig is, en dat het gezin zoveel mogelijk zelfstandigheid behoudt. Dat is het doel. Om dat te bereiken werk je met een gericht behandelplan, dat je in samenwerking met de gedragswetenschapper opstelt.

Samen met de ouders werk je aan concrete doelen, waarbij het coachen in opvoedingsvaardigheden en het creëren van een prettig leefklimaat voor het gezin steeds centraal staat. Bijvoorbeeld dat de kinderen elke dag op tijd naar school gaan. Of dat het huis netjes blijft Het kan ook zijn dat je de ouders leert hun administratie bij te houden. Dat schreeuwen of slaan averechts werkt. En hoe belangrijk het is dat er elke dag een gezonde maaltijd op tafel staat.

Je hebt een caseload die past bij je contracturen. Naast de huisbezoeken onderhoud je ook nauw contact met andere organisaties die bij de gezinnen betrokken zijn, zoals jeugdbescherming, ggz-instellingen, huisartsen, scholen of kinderopvang. Omdat jij het gezin goed leert kennen, heb je in overleggen met bijvoorbeeld jeugdzorg een belangrijke adviserende rol. Je bent goed georganiseerd en zorgt voor een overzichtelijk dossier met de nodige informatie. Verder overleg je op regelmatige basis met de gedragswetenschapper, je teamleider en de gezinscoaches uit je team. Er zijn ook intervisies in je kernteam om gezamenlijk de caseload door te spreken.

Werktijden

In deze functie zijn de werktijden van maandag tot en met vrijdag van 09:00u tot 17:00u, maar weet dat je in deze functie alle vrijheid hebt om je tijden zelf in te delen. Werk jij liever iets later omdat je eerst de kinderen weg moet brengen? Geen probleem, bespreek het wel eerst met je teamleider. Het kan echter wel voorkomen dat je aanschuift bij het avondeten met één van de gezinnen, of dat je aanwezig bent bij het naar bed brengen (om zo te zien hoe dit verloopt en hierin te coachen).

Bovendien heeft iedere medewerker in het team een andere werkwijze, en jij vast ook. De één vindt het prettiger om eerst alle administratie in de ochtend te doen, en heeft zijn/haar huisbezoeken juist in de middag ingepland staan. Een ander kiest ervoor om alle administratie één dag in de week in te plannen.

Jij weet in ieder geval goed om te gaan met de vrijheid die je krijgt en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

 

Over jou

We hoeven je niet uit te leggen dat je met een pittige doelgroep te maken hebt. Gelukkig sta jij stevig in je schoenen en laat je je niet snel uit het veld slaan. Je bent juist vasthoudend en betrokken bij de gezinnen die je helpt. Daar hoort ook flexibiliteit bij, onder andere als het gaat om je werktijden. Zo kan het zijn dat je aanschuift bij een avondmaaltijd om te kijken hoe het contact in een gezin verloopt en wat er op tafel staat. Of dat je ouders begeleidt bij het naar bed brengen van de kinderen. Je plant zowel je werktijden als je behandelstappen zelfstandig. Solistisch werken ligt je goed, maar je vindt het ook fijn om je collega’s op kantoor te treffen, te overleggen en ervaringen uit te wisselen. Net als je collega’s heb je de drive om jezelf uit te dagen, te blijven leren en jezelf continu te ontwikkelen.

Ons team

Nieuwsgierig naar je toekomstige collega's?

  • Inmiddels ben ik dertien jaar werkzaam binnen het Leger des Heils, waarvan ik de afgelopen vier jaar teamleider ben voor “10” voor Toekomst. Waar ik voor sta als teamleider, is dat ik graag wil dat een ieder binnen het team zichzelf kan ontwikkelen en dat ik hen kan faciliteren in het dagelijks werk wat ze doen. Hoofdzaak is en blijft de zorg die ze uitvoeren, en hier hoort een stuk ontwikkeling bij.Wij faciliteren de medewerkers voorafgaand met een post-hbo, daarnaast kun je je ook specialiseren als o.a. kindercoach. Juist om de gezinnen maatwerk te kunnen bieden qua behandeling.

    Hannah van Pijkeren

    Teamleider "10" voor Toekomst
  • Sinds 2012 ben ik werkzaam als Gezinscoach binnen “10” voor Toekomst. Voor mijn gevoel is het helemaal nog niet zo lang, althans, zo voelt het niet. De caseload verandert continu. Daarnaast ben je gemiddeld twee jaar bezig met een caseload. Ik ben constant bezig om de verdieping op te zoeken en om meer methodieken aan te leren. Nu nog krijg ik casussen die ik nog niet eerder heb behandeld en dat maakt het werk ook zo mooi. Naast de dingen die ik kan en weet uit te voeren, is toch ieder gezin weer anders. En ik leer net zo veel van de gezinnen als zij van mij. Naast mijn verantwoordelijkheden ben ik inmiddels ook opgeleid tot kindercoach en ook dit zorgt voor meer verbreding in mijn functie.

    Laura van Doeselaar

    Gezinscoach
  • Sinds 2001 ben ik werkzaam binnen het Leger des Heils en in de tussentijd heb ik verschillende functies bekleed, zowel binnen de intramurale zorg als ambulant.
    Als Gedragswetenschapper zijnde ondersteunen wij de gezinscoach op inhouden. In de functie hebben zij een grote mate van zelfstandigheid, maar wij verzorgen de check-ups en werken de behandelplannen uit. Eens in de zes weken vinden er bijvoorbeeld werkbegeleidingsgesprekken plaats met de gezinscoaches. Daarnaast is er ook wekelijks telefonisch contact met elkaar. Eén van de fijne aspecten binnen een ambulante setting is dat je een eigen planning kan samenstellen, dit past persoonlijk het best bij me. Daarnaast hebben wij een heel fijn team waarin er met je wordt meegedacht en ze voor je klaar staan.Een fijne samenwerking geeft toch een extra dynamiek.

    Sandra de Gast

    Gedragswetenschapper
  • Alhoewel ik al acht jaar werkzaam ben binnen de organisatie, heb ik pas afgelopen september de overstap gemaakt naar Gezinscoach binnen het team. Iedereen binnen het team heeft een eigen aanpak en vormgeving (uiteraard binnen de kaders en methodieken). Zowel het team als Hannah vertrouwt in mijn eigen professionaliteit, waardoor je je eigen unieke stijl kan implementeren. Daarnaast heb je enorm veel vrijheid in de functie. Zo vind ik het persoonlijk erg prettig om aan het begin van de dag de huisbezoeken in te plannen en om het einde van de dag me bezig te houden met het schrijven van de rapporten maar dit kunnen we zelf inplannen, zolang je je uren maar rapporteert aan Hannah.
    Er is enorm veel betrokkenheid vanuit het team. We zoeken elkaar nog steeds veel op, ondanks de situatie. Bij iedereen in het team is er een bepaalde drive en volhardenheid om de gezinnen verder te helpen, hoe moeilijk de situatie ook is. We doen het samen, zelfs in een vrij solistische setting, en dat is enorm mooi om terug te zien.

    Lotte Smit

    Gezinscoach

Waarom we doen wat we doen

Het Leger des Heils staat voor mensen die hulp nodig hebben. Ras, achtergrond, geloofsovertuiging, geaardheid, geslacht of politieke overtuiging spelen geen rol.

Ons ideaal is dat onze cliënten, die kwetsbaar zijn en geen alternatieven hebben in hun eigen omgeving, zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Daarom bieden we hen zorg en begeleiding zonder vooroordeel. In de overtuiging dat iedereen er mag zijn.

We zijn toegankelijk en respectvol. Flexibel en vasthoudend binnen onze professionele grenzen. Door onze integrale manier van werken sluiten de vele vormen van onze zorg naadloos op elkaar. Zo krijgt onze cliënt de veiligheid en geborgenheid die zo hard nodig is.

Dit bieden we je

  • Een salaris conform cao Gehandicaptenzorg schaal 50, minimaal € 2.345,- tot maximaal € 3.505 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, waarbij je wordt ingeschaald op basis van niveau en ervaring.
  • 8% vakantietoeslag en 7,05% eindejaarsuitkering
  • Opname in het pensioenfonds Zorg & Welzijn
  • Doorlopende ontwikkeling via onze Leger des Heils Academie (Herstelgericht Werken, De-escalatie en meer)
  • Reiskostenvergoeding én vergoeding als je reist tussen instanties, scholen en jouw werkplekken
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De vrijheid om zelf je werkzaamheden te plannen en veel zelfstandigheid in je werk.
  • De sterke ruggengraat van een professionele organisatie met 6.500 betaalde professionals en 13.000 vrijwilligers
  • Een warme en plezierige werksfeer met collega’s die een passie en hart voor hun werk hebben.

In 4 stappen naar Gezinscoach

Telefonische intake

Matchen we op papier? Dan neemt Yessi van recruitment contact met je op.

Kennismaking

Tijd om kennis te maken met Hannah van Pijkeren, teamleider 10 voor Toekomst

Meelopen

Als we op één lijn zitten na onze kennismaking, ben je van harte welkom om een keer mee te lopen.

Aan de slag!

Iedereen nog steeds enthousiast? Hoogste tijd om aan de slag te gaan!

Heb je andere vragen over de vacature?

Yessi Kristiani

Recruiter

Interesse?

Ben jij de kandidaat die we zoeken? Reageer uiterlijk 31 maart 2021!