In het kort

Dit wordt jouw baan als Uitvoerder

Zin om de Rouwmaat familie te komen versterken als uitvoerder sloop?
Enthousiast om in de wereld van slopen en grond-, weg- en waterbouw te duiken?

De Rouwmaat Groep is al ruim 60 jaar specialist op gebied van sloopwerken. Rouwmaat ondersteunt klanten van het begin van het traject tot het eind. Denk hierbij aan aanvullend bodemonderzoek, asbestinventarisatie, archeologisch onderzoek, flora en fauna onderzoek, transport, recycling en hergebruik van vrijkomende materialen. Door ons multidisciplinaire bedrijf is al deze kennis in-house aanwezig om klanten optimaal te ondersteunen.

Als uitvoerder ben jij sterk betrokken en jij hebt een kritische blik, vanaf begin tot het eind, daardoor wordt ieder sloopproject een succes! Jij bent onze spil in een soepel lopend project.

Je krijgt van ons veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht uit te voeren.
Daarnaast is er ruimte om eigen ideeën in te brengen. Graag zelfs.

Een greep uit jouw takenpakket:

•  Zelfstandige planning en uitvoering van renovatie- totaalsloopwerken en grondwerk werkzaamheden op basis van een werkbegroting

•  Bewaken van de tijdsplanning en tevens projectbudgetten

•  Fungeren als eerste aanspreekpunt voor opdrachtgever, onderaannemers, omwonenden en andere betrokkenen

•  Bewaken van de geldende wet- en regelgeving op de projecten

•  Optimaliseren van vrijkomende materialen tot hoogwaardig hergebruik (voor o.a. onze bouwmaterialen marktplaats)

•  Leiding geven aan voorman, handslopers en machinisten op de sloopwerken

Werk waar we trots op zijn

 • slopen-specialist-rouwmaat
 • Herontwikkeling LocHal

  Rouwmaat heeft in opdracht en samen met Binx Smartility deze oude locomotiefwerkplaats getransformeerd tot een publieke stadshal. De bestaande constructie en de nieuwe architectuur vormen samen het decor voor een vernieuwend bibliotheekconcept: een huiskamer voor de stad waar kennis wordt opgehaald en geproduceerd. Dit project heeft meerdere nominaties en prijzen mogen ontvangen. Zo is de LocHal onder andere genomineerd voor BNA Gebouw van het Jaar 2019 & NRP Gulden Feniks 2019.
  .
  Het doel was om van de gehele spoorzone een hippe culturele omgeving te maken waarbij de oude industriële uitstraling in tact blijft.
  .
  Bij de LoHhal heeft de Rouwmaat Groep alle onderdelen die niet meer in de nieuwe invulling paste gesloopt/verwijderd. Dit zijn o.a. de oude kantoren aan de zijde van het spoor, de rangeerhal, ingebouwde kleedruimtes/kantine, oude smeerputten en diverse bovenloopkranen.
  .
  Inpandig hebben wij tevens de grondwerkzaamheden t.b.v. de nieuwe fundatie en sprinkelerkelder uitgevoerd. Deze werkzaamheden zijn onder saneringscondities uitgevoerd vanwege in het verleden ontstane bodemverontreinigingen.

 • Sloop en nieuwbouw Aldi Twello

  In het voorjaar van 2019 zijn we, in opdracht van ALDI begonnen met de sloop van de aanwezige bebouwing aan de Duistervoordseweg in Twello. Aansluitend hieraan hebben we voor Hegeman Bouwpartners en indirect voor ALDI, alle infra werkzaamheden  uitgevoerd. Het betrof een nieuwbouwproject van de ALDI waarbij wij in de rol van totaalpartner vele facetten mochten uitvoeren. Door de verschillende disciplines met elkaar te combineren, waaronder saneren, slopen, GWW, afvalinzameling, recycling en transport, hebben we ALDI volledig ontzorgt en zijn de uitgevoerde werkzaamheden naadloos op elkaar afgestemd.
  .
  Tijdens de sloopwerkzaamheden zijn er nog onbekende olietanks in de grond aangetroffen en deze zijn door afdeling milieutechniek gesaneerd en afgevoerd. Daarna konden de sloopwerkzaamheden worden afgerond.  De collega’s van milieutechniek hebben aansluitend de benodigde bodemonderzoeken uitgevoerd om erachter te komen of de grond voldeed aan de eisen voor de beoogde functie ervan.  Ons aannemersbedrijf heeft tal van machines ter beschikking waardoor we snel, milieutechnisch verantwoord en kostenbesparend te werk zijn gegaan. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van meerdere machines van klein tot groot, uitgerust met diverse hulpstukken zoals sorteergrepen, crushers, sloophamers en bakken en benodigde overdruk met bijbehorende filters ter bescherming van de machinisten.
  .
  Bij het slopen is veel materiaal  vrijgekomen wat we zoveel mogelijk hergebruikt hebben. Zo is het puin terplekke gebroken met behulp van een mobiele puinbrekerinstallatie. Het gebroken puin is vervolgens toegepast als funderingsmateriaal onder de bouwweg en nieuwe parkeerplaatsen. Het overige materiaal dat vrij is gekomen is afgevoerd naar erkende recyclingbedrijven of locatie van hergebruik. Na de sloop zijn we begonnen met het uitgraven van de bouwput. Hierbij is een grote hoeveelheid grond vrijgekomen. Een gedeelte is op locatie opgeslagen en later gebruikt voor het aanvullen rondom het nieuwe winkelpand. De overige grond, circa 3.350 ton, is door ons transportbedrijf afgevoerd naar Deventer en hergebruikt bij de verbreding van de snelweg A1.

 • Renovatie van Museum Arnhem met behoud van monumentale waarde

  Het Museum Arnhem, gelegen aan de Utrechtseweg 87 te Arnhem, wordt ingrijpend verbouwd en uitgebreid. De unieke ligging van het museum en de kenmerkende kwaliteiten van het gebouw worden versterkt. Het landschap gaat een grote rol spelen in de beleving van het museum, er komen zalen die volledig gewijd zijn aan het ervaren van kunst en de koepel krijgt zijn originele, ruimtelijke karakter terug.
  .
  Het Museum wordt deels gesloopt, deels gerenoveerd en er vindt nieuwbouw plaats. De nieuwbouw betreft een bovengrondse bouwlaag en 2 ondergrondse bouwlagen (3 in totaal). De renovatie betreft een interne verbouwing van het Rijksmonument. In opdracht van Rots Bouw voeren wij alle sloop- en grondwerkzaamheden uit. Rouwmaat regelt het gewoon.
  .
  In eerste instantie is de Eschauziervleugel in zijn geheel gesloopt om plaats te maken voor de nieuw te bouwen vleugel.  Na deze sloopwerkzaamheden is de kelder in fases uitgegraven en zijn de benodigde grond kerende constructies aangebracht zodat de stabiliteit van de te behouden gebouwen en omliggende infra gewaarborgd blijft.
  .
  Gelijktijdig met de grondwerkzaamheden hebben we de sloopwerkzaamheden in de oudbouw uitgevoerd. Dit bestond uit het geheel strippen van het gebouw en het verwijderen van diverse wanden, houten en betonnen vloerdelen, sparingen in wanden en aanpassen van geveldelen. Deze werkzaamheden worden tevens gefaseerd uitgevoerd om de stabiliteit in het pand te waarborgen.
  .
  Vanwege de ligging van het museum bovenop een stuwwal hebben we voor het grondwerk te maken met, voor Nederlandse begrippen, grote hoogteverschillen. Dit gaf in combinatie met de drukke Utrechtseweg een logistieke uitdaging betreffende grondstromen. Door de vrijkomende grond met een Long Reach kraan van de stuwwal naar het onderliggende terrein te draaien en deze daar in depot te zetten, hebben we het aantal transportbewegingen over de Utrechseweg enorm kunnen reduceren. (ca. 650 vrachten minder transport).

Dit krijg je ook van ons:

 

 • Leuke bedrijfsfeestjes, een actieve PV, voor je het weet doe je mee aan een pubquiz of een pitch & putt uitje
 • Een prima pensioenregeling
 • 8% vakantiegeld
 • Goede begeleiding in een baan die veel van je vraagt, want wij investeren graag in jou
 • De kans om te groeien, in een richting die jij zelf meebepaalt
 • mogelijkheid tot thuiswerken (ook na corona)

Over jou

We maken er geen geheim van: we verwachten best veel, want Rouwmaat is ambitieus en groeit. We zijn een financieel gezond en stabiel familiebedrijf.

Door uitbreiding van ons werkgebied zijn we op zoek naar een uitvoerder in de regio Gelderland Zuid. De projecten bestaan vrijwel altijd uit meerdere disciplines rond de bouw. Zelden gaat het om “standaard” projecten. Heb jij zin in deze nieuwe baan die veel creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen vraagt?

De Rouwmaat Groep in cijfers

 • 190

  medewerkers

  betrokken, no nonsense, deskundig en resultaatgericht.
 • 7

  vestigingen

  Groenlo | Zutphen | Ulft | Enschede | Rijssen | Hengelo | Bocholt (D)
 • 6

  disciplines

  GWW | Slopen | Beton | Afvalinzameling | Recycling | Milieutechniek

Ontdek Rouwmaat

Over Ons

Rouwmaat is een ambitieus familiebedrijf met 7 vestigingen in Oost Nederland en Nordrhein-Westfalen (D). We kennen een informele cultuur en hebben een gezonde financiële positie.

Onze mensen zijn betrokken, no nonsense, deskundig en resultaatgericht.

De Rouwmaat Groep is een breed georiënteerd bedrijf dat een reeks activiteiten uitvoert op het terrein van bodem- en milieuonderzoeken, infraprojecten, sloopwerken, de productie van beton en mortels, de verhuur van afvalcontainers, recycling en de transport van allerhande grondstoffen, half- en eindfabricaten. De Rouwmaat Groep bestaat inmiddels meer dan 70 jaar en telt zo’n 190 medewerkers.

In 5 stappen naar jouw nieuwe baan

Selectie

Bertil de Haan, onze bedrijfsleider, bekijkt of we op papier matchen.

Telefonisch kennismaken

Bertil de Haan, geeft je een belletje om zo voor het eerst kennis te maken.

In gesprek

Klikte onze telefonische kennismaking? Dan plannen we graag een gesprek in!
Bob Rouwmaat zal ook bij het gesprek aanwezig zijn.

Het klikt?

Alle neuzen dezelfde kant op? Top!
Nadat we elkaar nog even telefonisch hebben gesproken om de nodige gegevens uit te wisselen, ontvang je ons aanbod.

Aan de slag

Ben je akkoord? Mooi, we gaan aan de slag.
D’ran!

Vragen over deze vacature?

Bertil de Haan

Bedrijfsleider

Interesse? Vul je gegevens in

Wij nemen z.s.m. contact met je op om eens vrijblijvend kennis te maken en te kijken naar je mogelijkheden. Het uploaden van je cv is niet verplicht, wel fijn.

   

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature? Nee bedankt!

  Rouwmaat Groep