Groepsbegeleider - Domus+

Amsterdam, 32 uur per week

Solliciteer

In het kort

Ons team

Nieuwsgierig naar je nieuwe collega's?

 • Domus+ mdw 3
 • Domus+ mdw 2
 • Domus+ mdw 4
 • De bosrijke omgeving, de deelnemers: dit is echt mijn plekkie. Het zijn soms kleine stapjes die je met een deelnemer maakt. Maar als je dan terugkrijgt ”wat fijn dat je met me mee gaat naar de huisarts”, dan is mijn dag helemaal goed.

  Lisa

  Groepswerker
 • Ik wil een glimlach geven. Je krijgt niet altijd waardering terug van deelnemers, maar daar gaat het ook niet om. Het is fijn als het wel gebeurt, maar je moet willen geven zonder iets terug te verwachten. Ik wil niet per se die glimlach terug krijgen, maar ik wil hem wel geven.

  Sharon

  Groepswerker
 • Jaarlijks mogen we onze deelnemers begeleiden op de mannenvakantie naar Hotel Belmont in Lunteren. Dan zien we onze deelnemers even helemaal anders. Dan vraagt iemand bijvoorbeeld ”kun je een kommetje maken”, om een steuntje te geven voor een bommetje. Het is intensief, een paar dagen van huis, maar het geeft zo veel voldoening.

  Lousje

  Vrijwilliger

Jouw rol als Groepsbegeleider

Het team

De Domus+ afdelingen zijn woonvoorzieningen in Amsterdam voor deelnemers met een meervoudige problematiek, met een (dreigend) justitieel contact. De doelgroep waar een Domus+ afdeling zich op richt bestaat uit zowel mannen als vrouwen en kenmerkt zich als zijnde sociaal uitgesloten en met een psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Daarbij Domus+ zich onderscheidt door het feit dat alle cliënten een licht verstandelijke beperking. De cliënten hebben hun eigen kamer.

Het team bestaat uit trajecthouders, zorgcoördinator, gedragswetenschapper, groepsbegeleiders, nachtwakers en een praktijkverpleegkundige. Het team biedt ondersteuning aan 25 deelnemers en is jong en dynamisch, betrokken en bewogen. Vol enthousiasme start jij elke dag opnieuw. Je bent in staat consequent om te gaan met afspraken rond de cliënt en kunt hen op een positieve, opbouwende manier aanspreken op hun gedrag, waarin je de eigenheid van de cliënt respecteert. Als sociaalpedagogisch werker in Domus + ben je verantwoordelijk voor groepsgerichte taken en activiteiten, daarnaast verzorg je voor een aantal cliënten intensieve individuele begeleiding.

Jouw streven is om de beste zorg te realiseren voor de deelnemers.

Dit bieden we je ook

 

 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Opname in het pensioenfonds Zorg & Welzijn
 • Een Individueel Keuzebudget en een Loopbaanbudget om jezelf te blijven ontwikkelen (onder meer via onze Leger des Heils Academie)
 • Reiskostenvergoeding
 • Goede begeleiding in een baan die veel van je vraagt, maar ook veel teruggeeft
 • De sterke ruggengraat van een professionele organisatie met 6.500 betaalde professionals en 13.000 vrijwilligers

Over jou

Jij hebt een afgeronde MBO4 opleiding, bij voorkeur richting SPW of aanverwant. Daarnaast heb jij het liefst werkervaring als groepsbegeleider zijnde en heb je affiniteit met mensen die aan de rand van de samenleving staan.

Jij bent een persoon die stevig in zijn/haar schoenen staat en je weet op de juiste manier om te gaan met afspraken met een deelnemer. Dat doe je altijd door ze op een positieve en opbouwende manier te benaderen. Je respecteert altijd de eigenheid van de deelnemer, inclusief zijn verslaving. Sommigen zien vooral een complexe doelgroep. Jij ziet vooral de verantwoordelijkheid die genomen moet worden voor deze mensen, die nergens meer terecht kunnen.

 

Over jou

Domus+ in cijfers

 • 3

  Collega's

  die langer dan een jaar in huis zijn: we zijn een jong team in opbouw!
 • 24

  Deelnemers

  voornamelijk mannen, hebben bij ons hun thuis.
 • 17

  Collega's in totaal

  waaronder Groepsleiders, Tracjecthouders, Gedragswetenschappers en Praktijkverpleegkundigen.

In 5 stappen naar Groepsbegeleider bij Domus+

Telefonische intake

Matchen we op papier? Dan neemt Marloes of Yessi van recruitment contact met je op.

Kennismaking

Klikt het aan de telefoon? Top: hoog tijd voor een kennismaking bij ons op locatie.

Eventueel meelopen

Afhankelijk van hoe het loopt, kun je een keer meelopen bij ons in huis.

Arbeidsvoorwaardelijk gesprek

Voel je je thuis bij ons en onze bewoners? Hoog tijd voor het arbeidsvoorwaardengesprek.

Aan de slag

Iedereen nog steeds enthousiast? Hoogste tijd om aan de slag te gaan! Ons huis is vanaf nu ook jouw huis.

Vragen over deze vacature?

Yessi Kristiani

Corporate Recruiter

Interesse?

Reageer uiterlijk 24 juli

   

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature? Nee bedankt!

   

  Logo Leger des Heils