Groepsleider | Westburgh RIBW

24 - 32 uur per week te Amsterdam

Solliciteer

In het kort

Wat heb je nodig?

 • Een afgeronde opleiding op MBO4 niveau in de richting van SPW of daarmee vergelijkbaar;
 • e hebt enige ervaring met de beschreven doelgroep en kunt net dat stapje verder denken
 • Een groot hart voor mensen die geen helper hebben, maar des te meer hulp nodig hebben
 • Jij staat stevig in je schoenen en kan prima zelfstandig te werken
 • Een gezonde dosis humor
 • Een geldige V.O.G.

Wat ga je krijgen?

 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring: tussen € 2.193,- tot maximaal € 3.076,- (bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week), schaal 8 van CAO Sociaal Werk)
 • Een Individueel Keuzebudget en Loopbaanbudget
 • De mogelijkheid om écht iets te betekenen voor onze cliënten
 • De vrijheid en ruimte voor nieuwe ideëen
 • Een ambitieus en gedreven team die voor je klaar staat
 • Direct een jaarcontract

Jouw rol als Groepsleider

In deze functie op locatie Westburgh ben jij er verantwoordelijk voor om een optimaal leefklimaat te scheppen en om de deelnemers zorg- en begeleiding te bieden.
Op locatie wonen er 34 deelnemers, bestaand uit zowel mannelijke als vrouwelijke deelnemers, met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek, al dan niet gecombineerd met een licht verstandelijke beperking. Je hebt een groot aandeel in de begeleiding d.m.v. het voeren van gesprekken, het bieden van ondersteuning en motivering op verschillende leefgebieden en het begeleiden van groepsprocessen. Kennis en ervaring van de herstelmethodiek is een pré.

Op het moment dat er een deelnemer wordt aangemeld, wordt er een plan opgesteld om helder te hebben naar welk toekomstbeeld we toe kunnen werken. Gedurende het traject zijn dit de ontwikkelingspunten die je in je achterhoofd houdt tijdens de begeleiding. Dankzij jouw eerder opgedane werkervaring, gecombineerd met een hoog empathisch vermogen, weet jij hoe jij de deelnemers verder kan helpen. Zoals eerder benoemd kan dit o.a. door middel van het voeren van gesprekken. Daarnaast bieden wij jou op locatie de vrijheid om verschillende soorten activiteiten uit te voeren met de deelnemers. Denk hierbij aan tuinieren, een bingo avond organiseren of samen koken en/of wandelen.

We zijn opzoek naar iemand die kan borgen maar het ook leuk vindt om mee te bouwen. Kom jij ons team versterken?

Jouw rol als Groepsleider

Westburgh

Amsterdam West

Westburgh en de daaraan verbonden activiteiten behoren tot het cluster Maatschappelijke Opvang. De Westburgh is onze 24 uurs woonvoorziening  in Amsterdam West, die onderdak biedt aan 34 dak- en thuisloze mannen en vrouwen. Zij kunnen instromen met psychiatrische stoornissen en/of een psychiatrisch verleden, eventueel gecombineerd met een licht verstandelijke beperking- verslavings- en/of psychosociale problemen.

De Westburgh is gunstig gelegen, op 4 minuten loopafstand van station Isolatorweg (te bereiken met metro 50 en 51 richting Isolatorweg).

Klik op de afbeelding voor de routeomschrijving

Kom je liever met de auto? Geen probleem. Wij beschikken over een parkeervergunning. Bovendien is er genoeg ruimte in de nabije omgeving om je auto te parkeren (en dat in Amsterdam).

 

Ons team

Nieuwsgierig naar je toekomstige collega's?

 • De gezelligheid met de deelnemers, daar doe ik het voor. Los van de planningen, de trajecten etc., is het ook fijn om de bewoners te kunnen motiveren en te coachen in een omgeving waar zij zich thuis kunnen voelen. We proberen een thuissituatie zo goed mogelijk na te bootsen met de omgeving die we hebben en daarnaast ook door activiteiten te organiseren.

  Sylvia Kramer

  Trajecthouder
 • Zonder de doelgroep zat ik hier niet. Ik help ze graag verder door naast ze te staan en een luisterend oor te bieden. Zij het middels een gesprek, door een kop koffie te bieden of juist om dingen voor ze te regelen tijdens de Corona crisis. Met het team hebben wij samen het doel om de deelnemers zich thuis te laten voelen.

  Linette van Voorst

  Teamleider Westburgh
 • Het is een zware doelgroep, en daar zie ik juist de uitdaging in. De bewoners zijn divers qua leeftijd, achtergrond en problematiek waardoor je een hele dynamische werkomgeving krijgt én waardoor ieder traject maatwerk is. Elke dag is hier anders!

   

  Martijn Ouwerkerk

  Trajecthouder
 • Waar ik veel kracht en voldoening uit haal in mijn werk, is dat ik er écht kan zijn voor de bewoners. Hoe fijn is het om op iemand terug te kunnen vallen als je niet lekker in je vel zit, terwijl je denkt dat er niemand meer is die er voor je klaar staat? Om met die bewoners contact te leggen en speciale momenten te creëren, vind ik het mooiste van het werk.

  Olaf Leunis

  Groepsbegeleider

Over jou

Je hebt een lange adem. Jij draagt iemand een warm hart toe, maar hebt tegelijkertijd een dikke huid.

De diversiteit in achtergrond en situaties is een goede match met jou. En jij ziet kansen en potentie in mensen die de hoop zelf zijn verloren. Dankzij jouw positieve kijk, motiveer jij de deelnemers. En je verwacht niet voor alles wat je doet, een bedankje. Het is jouw hart voor de zwakkeren in onze samenleving wat jou drijft. Ook in dat opzicht ben je een voorbeeld naar de mensen om je heen.

Over jou

Dit bieden we je ook

 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Opname in het pensioenfonds Zorg & Welzijn
 • Doorlopende ontwikkeling via onze Leger des Heils Academie (Herstelgericht Werken, De-escalatie en meer)
 • Reiskostenvergoeding
 • Goede begeleiding in een baan die veel van je vraagt, maar ook veel teruggeeft
 • De sterke ruggengraat van een professionele organisatie met 6.500 betaalde professionals en 13.000 vrijwilligers

Westburgh in cijfers

 • 34

  Deelnemers

  in totaal, zowel mannelijk als vrouwelijk
 • 11

  Jaar

  Is de leeftijd van het pand op de Westburgh
 • 20

  Betrokken

  collega's; enthousiast, ambitieus en hulpvaardig

Waarom we doen wat we doen

Het Leger des Heils staat voor mensen die hulp nodig hebben. Ras, achtergrond, geloofsovertuiging, geaardheid, geslacht of politieke overtuiging spelen geen rol.

Ons ideaal is dat onze cliënten, die kwetsbaar zijn en geen alternatieven hebben in hun eigen omgeving, zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Daarom bieden we hen zorg en begeleiding zonder vooroordeel. In de overtuiging dat iedereen er mag zijn.

We zijn toegankelijk en respectvol. Flexibel en vasthoudend binnen onze professionele grenzen. Door onze integrale manier van werken sluiten de vele vormen van onze zorg naadloos op elkaar. Zo krijgt onze cliënt de veiligheid en geborgenheid die zo hard nodig is.

In 4 stappen naar Groepsleider Westburgh

Telefonische intake

Matchen we op papier? Dan neemt Yessi van recruitment contact met je op.

Kennismaking

Tijd om kennis te maken met Linette, onze Teamleider. En waarschijnlijk schuift Martijn of Sylvia ook even aan.

Eventueel meelopen

Als we op één lijn zitten na onze kennismaking, ben je van harte welkom om een keer mee te lopen.

Aan de slag!

Iedereen nog steeds enthousiast? Hoogste tijd om aan de slag te gaan!

Heb je andere vragen over de vacature?

Yessi Kristiani

Recruiter

Interesse?

Ben jij de kandidaat die we zoeken? Reageer uiterlijk 15 april 2021!